Kalender

maj
5
fre
Livemusik: Yakox & Kristian Noe
maj 5 kl. 7:00 pm
Livemusik: Yakox & Kristian Noe

Yakox & Kristian Noe byder dig indenfor i en særlig sammensværgelse af folkelige og funklende eventyr – og ud på en hjertelig rumrejse dybt ind i deres respektive og fælles musikalske universer.

Musikken er original og hjemmebrygget og vil blive fremført så safterne suser af glad og god kosmisk energi. Åbn dit sind og dine øregange, og lad dit indre barn forundres og forkæles af fyndige fraser og salig hjertensfryd. Velmødt.

 
maj
19
fre
Livemusik: Karsten Olesen
maj 19 kl. 7:00 pm
Livemusik: Karsten Olesen

Hvad skete der egentlig, da Einstein opfandt relativitetsterorien? Og husker du dengang, da Arm- strong var første mand på månen?

Karsten Olesen fra Århus, der lige er udkommet med albummet ”Ikke Bange Mere”, præsenterer en stribe personlige sange fra denne. Sange der musikalsk bevæger sig fra smuk folkrock og ind i en `Tom Waits-dampende` industriel smeltedigel. Hvor der bliver nittet og banket, som på et stål-værk fra det forrige århundrede i et billedrigt og personligt tekstunivers.

Solo på scènen optræder Karsten Olesen med sang, guitar og mundharpe, der rytmisk underbygges af stortromme.

Sange fra albummet kan høres på:

https://www.facebook.com/elevatormandalbum/videos?ref=page_internal

Karsten Olesen (f. 1960) er musiker og sangskriver. Han startede som gademusikant og har siden spillet rundt i Europa samt i Danmark på cafèer, kulturhuse, festivaler og spillesteder. Her har man kunnet opleve ham: som solist, som frontfigur i orkestret Poor Billy, eller som den ene halvdel af sangskriver-duoen Kamp Olesen.

”Jeg har aldrig hørt nogen, der spændte så vellykket over så mange forskelligartede instrumenter.”
Allan E. Petersen (rootszone.dk)

”God plade, som glimrer ved sin solide produktion og rustikke lyd – og naturligvis de udmærkede danske tekster, der har et element af uudgrundelighed samtidig med, at der tydeligvis er personlige sager på spil” Espen Strunk, forfatter og rockjournalist

Kontaktinformationer: Tlf. +45 50 908 252 /
Mail: karstenolesen53@gmail.com

www.facebook.com/elevatormandalbum

www.youtube.com/user/KarstenoThe

maj
26
fre
Livemusik: TM/Friborg
maj 26 kl. 7:00 pm
Livemusik: TM/Friborg

2 stemmer, 2 guitarer – live, levende og uden flter.

Klangbunden er slået an til unplugged vellyd i verdensklasse på Café Gaya. Mathias og Torsten leverer et velvalgt udpluk fra den nyere ende af den danske sangskat. Der vil med garanti være møder med både klassikere og nye sange.

Syng med når dine gamle og nye favoritter leveres med harmonisk sang og strengelir – og nyd den ægte spilleglæde i top-professionel indpakning.

TM/Friborg er det nye soundtrack til din fredag aften – don’t miss it!

jun
2
fre
Livemusik: Minka Hoist og Jørgen Clausen
jun 2 kl. 7:00 pm
Livemusik: Minka Hoist og Jørgen Clausen
  1. sæt:

I flere år nu har den amerikanske digter Minka Hoist – alias Misha Hoekstra – brugt sine kreative kræfter inden for folk-rocken. På denne aften præsenterer han et par kort sæt af sine tekstmættede sange, som han synger med en stemme, der kan minde om Neil Young på hans mest sårbare. Rige på metaforer og listige rim beskriver han lynslag og bisættelser, ensomhedens boble og kærlighedens afsked, en verden på en snor og hvad gik igennem hovedet på dem, der stemte Trump ind.

http://minkahoist.com
https://youtu.be/UOeBFCWsroo

 

      2. sæt:
Jørgen Clausen spiller engelsksproget
power/pop/rock/singersongwriter på akustisk guitar og sang.
 
Musikken kan høres her:
jun
3
lør
Vestergadefest: Robert Snider
jun 3 kl. 7:00 pm
Vestergadefest: Robert Snider

Singer songwriter Robert Snider er et talent som er værd at stifte bekendtskab med. Hans varme og indsmigrende stemme klæder hans iørefaldende melodiske sange. I september 2016 udgav Robert sin debut EP ”Little Things” som online udgivelse. Ep’en blev anbefalet af Aarhus Upcoming og modemagasinet Euroman.
Musikblogger.dk skrev blandt andet følgende: ”Popmelodierne er skåret i granit.
Udgivelsen er sikker pop med gennemarbejdede tekster og sikre melodier som nok skal fange på en sommerdag”.
Robert har mere end 100 koncerter under vesten og spillesteder som fx Musikhuset Aarhus, Samsø Festival og DK4’s Danskpoptalent, er blot nogle af de steder Robert har lagt vejen forbi.

https://www.facebook.com/RobertSniderDK/

https://soundcloud.com/robertsnider

https://www.youtube.com/channel/UC50yBBwfQMhe6RyQwmL6PPQ

jun
9
fre
Livemusik: Mikkel Julius
jun 9 kl. 7:00 pm
Livemusik: Mikkel Julius

28-årige Mikkel Julius fra Randers har spillet, sunget og skrevet musik siden han var helt lille. Julius’ musikalske udtryk kredser om dansksproget klassisk pop, hvor den nærværende tekst er i højsædet sammen med den gode melodi. Inspirationen kommer
dog fra vidt forskellige genrer – fra gamle viser til rå blues – men hele tiden med det danske sprog i fokus. Julius er blevet sammenlignet med sangskrivere som Michael Falch, Tue West og Søren Huss.
Siden debuten i 2013 har Mikkel Julius bl.a. deltaget i Skråens Band Battle, været på sangskriverworkshop med Steffen Westmark (The Blue Van), Michael Møller (The Mountains) og Christian Hjelm, deltaget i DPA’s Nordiske Sangskriveruge på Bornholm samt kåret som delvis vinder af Akustikkens sangskriverkonkurrence i 2014 med sangen Lyser i Mørket. En sang der findes på debut EP’en og som på rammende vis samler de umiddelbare kendetegn for Julius’ sange: melodisk guitarspil, enkle arrangementer og vedkommende tekster med noget på hjerte.
Den 20. februar 2015 udgav Mikkel debut EP’en Første Skridt og spillede releasekoncert på et fyldt Huset i Hasserisgade i Aalborg. Om EP’en siger han selv: ”Det er min første udgivelse med egne sange. På den måde er titlen ret åbenlys. Bag det ligger dog også
tanken om, at jeg nærmest som et barn er trådt ud i en kæmpe verden fyldt med melodier og ord. En verden som jeg konstant afsøger for nyt terræn og nye muligheder:”
Siden debut-EP’en har Mikkel Julius spillet mange forskellige steder rundt omkring i landet, og i foråret 2017 er han på en mindre Danmarksturné sammen med to andre sangskrivere. I slutningen af maj udgiver Julius to helt nye singler – “Nomade” og “Endnu” (med islandske Karl Olgeirsson), som vil være forløbere til flere koncerter og måske et regulært debut-album.
***
For yderligere information:
www.facebook.com/mikkeljulius
www.mikkeljulius0609@gmail.com
Tlf. 22 15 67 61

jun
16
fre
Livemusik: Torben Wahlstrøm
jun 16 kl. 7:00 pm
Livemusik: Torben Wahlstrøm

Fri af jordens tyngde (Ny CD med sange af Torben Wahlstrøm):
Djævelen danser i kælderen, kærligheden er spærret inde sammen med røvere og drager. Døren er lukket og låst og døden banker på. Der er sygdom og skilsmisse, der er en vinter uendelig lang og mørk, og ’selvom det bliver lysere føles det som nat.’ Det er et noget alvorstungt og mørkt univers Torben Wahlstrøm lukker op for på sin nye CD. Som på de foregående værker fra Wahlstrøms sangskriverhjerte – Ligkistemagasinet og Nils Holgersen flyver igen, begge fra 2011- er det eksistentielle problemer, der synges om. Hvert udsagn er poetisk værdiladet, der er ikke noget lalleværk, og man fristes næsten til at sige: Bare der var, for som lytter er man på arbejde. Her er en sangskriver, der virkelig har noget på hjerte. Men musikken er letflydende og fuld af finurlige overraskelser, og hvis teksten bliver for tung, så lad bare musikken strømme. Da Torben Wahlstrøm for 15 år siden nærmede sig de 50 år besluttede han at indspille en cd. Fødselsdagsgaven til sig selv og de nærmeste havde så meget kvalitet, at den ansporede ham til at fortsætte med at udvikle sine evner. Det er siden blevet til flere cd’er med egen musik og mange optrædener – ikke mindst med hans originale fortællekoncert Nils Holgersen flyver igen fra 2011. Nu er den fjerde CD på vej, og det mærkes at Torben Wahlstrøm virkelig er trådt i karakter som dygtig komponist, tekstforfatter og sanger.

Både Gud og Fanden er med undervejs i disse 14 sange, for der er ingen berøringsangst for det religiøse, men der missioneres ikke, lytteren lades i fred og tilværelsens mange facetter sidder som perler på en snor, og besynges med en inderlighed og dybde, der kan være vanskelig at lukke op for. Det er nemmere at lukke af end at lukke op, og det er desværre udbredt, at de stærke følelser kapsles inde eller druknes. Men er det egentlig ikke et krav til livet – at vi lukker op for vores drømme og længsler, at vi er ærlige overfor mørket i os, og at vi tør give efter for kærligheden og lyset. Er det ikke også et krav til kunsten, at den viser denne vej? Albummet åbnes med en forrygende tango – Nytår, hvor der fortælles om en døende, hvis sjæl løftes ud af den syge krop i midnatstimen nytårsaften, ud til himmeltonen. Wahlstrøm kan sin Selma Lagerløf, for her skinner romanen Køresvenden igennem, hvor der venter en ganske særlig rolle til den, der dør i på tærsklen til det nye år. Hvad er det for et nytår Wahlstrøm eftersøger? Søger han selv forvandlingen, ligesom Nils Holgersen, som blev forvandlet til en lille nisse og måtte så meget igennem før han genrejstes til menneske. Torben fortæller også fra Selma Lagerløfs Kristus legender. Musikalsk byder han selv ind med en Kristus legende i sangen Kristoffer, om kæmpen Offerus, der søger den største konge, for at ville tjene ham. Torben får skabt en forrygende ballade, der tydeligt viser hans folkemusikalske ophav. ’Jeg havde egentlig stillet mig selv den opgave at omskrive nogle Kristus legender til sange, fordi det er nogle fantastiske fortællinger, men det er foreløbig kun blevet til denne ene, ‘ siger Torben Wahlstrøm. Musikalsk brillerer Jacob Venndt her med sit virtuose mundharmonikaspil og Jesper Falch med percussion. Efter Nytår kommer Sang til et barn, der i den grad er en sang til livet, nemlig om det forunderlige lille barn og det universelle spørgsmål: Hvor kommer du fra lille ven, hvem har skabt dig? Sangen kunne fint være en dåbssalme.

’Det er længe siden vi kun var svævende menneskefrø fri af jordens tyngde, dansende ånder, der måtte dø så vi kunne begynde.’ Kan vi sige fri af livets tyngde eller hvad?

Der medvirker ikke færre end 9 dygtige og professionelle musikere på dette værk, der iblandt Jacob Venndt og Rolf Sandmark, der er flotte strygerarrangementer og alt er solidt produceret af Henrik Birk Aaboe fra Corona Music.

Værket udkommer 1. maj 2017 Købes på Gateway Music Venlig hilsen Torben Wahlstrøm, Svendborg

Tlf: 29638025

Mail: torbenwahlstrom@hotmail.com

Anmeldelse af Torben Wahlstrøms cd: Fri af jordens tyngde

Jeg har det ellers ikke så godt med viser/sange med religiøst indhold; De kommer let til at virke for anmassende for mig.

Det gælder dog ikke i dette tilfælde.

At Torben Wahlstrøm er troende, er der ingen tvivl om, når man hører hans sange, men modsat så mange andre virker sangene inderlige uden at være forkyndende. Og ens trosforhold er ens egen sag.

Torben er i besiddelse af et fint og gedigent sangskrivertalent. Han har gode melodier og tekster med indhold og dybde i. Når der til kommer god og tydelig stemmeføring og varieret og kompetent akkompagnement, er det svært at komme på noget decideret negativt at sige.

Skal jeg komme på noget, skulle det være det, at jeg personligt kunne ønske mig en sang eller to med lidt mere fut i, men det er nok ikke lige Torbens stil, og det anerkender jeg.

Det er absolut høreværdigt, dette her, uanset hvilken tro, man bekender sig til (med mindre man er religiøs ekstremist) og kan anbefales at lytte til.

Gateway Music CD 04-2017

Anmeldt af Holger Bjørnholt-Fink. Visens venner.

Musikken på ’Fri af jordens tyngde’ er meget velformet og velarrangeret, og Wahlstrøm benytter sig af gode musikere. Frem for alt er han blevet en rigtig ferm sangskriver, der har et flot sprog og fine rim. Der er i det hele taget stil over sangene. Især holder jeg af ’Min mor sagde altid’ og ’Rosen’, ligesom jeg også kan glædes meget over den engelsksprogede blues ’My Sweet Light.’ Det er simpelthen godt lavet. Poul Lendal Tidl. Folkemusikanmelder på Fyns Stifttidende

jun
23
fre
Livemusik: Stefan van de Sande
jun 23 kl. 7:00 pm
Livemusik: Stefan van de Sande

In his old Volkswagen, packed with guitars and tents, Troubadour & Songwriter Stefan van de Sande (NL) is on tour again, this time with a brand new album: THE OTHER SIDE.

Inspiration for the album came during midsummer whilst sitting by a campfire at the border of a Swedish lake. It was here that Stefan converged his deepest reflections, feelings and emotions and began writing new songs. Longing to be home, unfulfilled desires, loss of a close relative, contact with a Kingfisher – all provided ideas for lyrics. Stefan’s music and lyrics take us on a magical journey depicting the beauty and wonder of nature whilst exploring the infi
nite depth of our human existence.

Together with guitars, blues harp and mellow vocals, he leaves his own unique velvet footprint on the new CD with the imaginary title “The Other Side”.

Stefan is influenced by some old school songwriters like Bob Dylan and Neil Young but over the years, he has developed his own style and sound. On stage he is simply himself – authentic, vulnerable and performs straight from his heart into the heart of his audience. A mix of modern folk with influences of blues and country make his concerts open and easy to listen to. Often listeners are taken away on Stefan’s emotional journey. This is because they can easily relate to his music and the vivid imagery in his lyrics, as though they were a reflection of sensations, memories and experiences in their own life.

A concert by Stefan means you sit down, relax, listen, watch and simply enjoy a truly rewarding and unforgettable night.

jun
30
fre
Livemusik: Música Popular Argentina
jun 30 kl. 7:00 pm
Livemusik: Música Popular Argentina
Tango og Latinsk folkemusik.
 
Musikere:
– Ramiro Gomez (pianist)
– Mariano Segalla (sanger)
jul
7
fre
Livemusik: Hölli Vals
jul 7 kl. 7:00 pm
Livemusik: Hölli Vals

Hölli Vals spiller en blandning af mange stilarter på sin el-guitar og looppedal, hvor han formår at tage publikum med på en atmosfærisk rejse igennem et gradvist voksende lydbillede. Om man er til Blues, World, Psykedelisk, Eksperimenterende eller noget andet, er lige meget, det hele blandes sammen i en gryde af uplanlagte improviseringer.

Hør mere her:
https://www.facebook.com/100011432417322/videos/536933143364428

Tilmeld dig Cafe Gayas nyhedsbrev

  • Få nyheder om events
  • Få opskrifter fra vores køkken
  • Få tilbud

Cafe Gaya - Økologi og friske råvarer