Meditation – hjælp mod stress?

Hvornår:
april 16, 2018 kl. 7:30 pm – 9:30 pm
2018-04-16T19:30:00+02:00
2018-04-16T21:30:00+02:00
Hvor:
Cafe Gaya, 1. sal
Vestergade 43
8000 Aarhus
Danmark
Pris:
gratis
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Meditation – hjælp mod stress?

Mange oplever et stigende pres og stress – både privat og på arbejde. Cand.scient.pol. Svend Jensen fortæller om Transcendental Meditation (TM) som en enkel, men effektiv hjælp mod dette.

Under TM opnås i løbet af få minutter en meget dyb hvile, hvor nervesystemet naturligt løsner dybtliggende stress og blokeringer og åbner op for indre kreative ressourcer.

Dette har en gavnlig virkning på både sind og krop. Bl.a. viste en stor undersøgelse fra USA en halvering af lægebesøg og hospitalsindlæggelser for TM-udøvere, og mange undersøgelser viser en markant bedring af forhøjet blodtryk og andre hjerte-kar sygdomme.

Forskning viser endog en bedring for soldater og andre, som lider af ‘post-traumatisk stress’ – f.eks. mindre angst og depression. Bl.a. har mange krigsveteraner i USA lært TM, også i samarbejde med Forsvarsministeriet. Tilsvarende viste en undersøgelse, at TM reducerer stress og ‘udbrændthed’ for undervisere.

Under TM kan også måles en høj grad af orden eller ‘kohærens’ i hjerne-funktionen (EEG). De forskellige dele af hjernen begynder at ‘arbejde bedre sammen’ Forskning viser bl.a. øget kreativitet, overblik og fokus – og bedre studieresultater.

Derfor har også et stort antal skoler i bl.a. USA og Latinamerika taget TM ind i den daglige rutine.

Der er foretaget mere end 600 videnskabelige undersøgelser af virkningerne af TM.

Foredraget afholdes på Café Gaya mandag d. 16. april kl. 19.30. Fri entré. Nærmere information og tilmelding: svjen@yahoo.dk; tlf. 21462721. Læs mere: transcendental-meditation.dk/aarhus. Det er muligt at lære TM i Århus.

Tilmeld dig Cafe Gayas nyhedsbrev

  • Få nyheder om events
  • Få opskrifter fra vores køkken
  • Få tilbud

Cafe Gaya - Økologi og friske råvarer