Livemusik: Mikkel Julius

29-årige Mikkel Julius fra Randers har spillet, sunget og skrevet musik siden han var helt lille. Julius’ musikalske udtryk kredser om dansksproget klassisk pop, hvor den nærværende tekst er i højsædet sammen med den gode melodi. Inspirationen kommer
dog fra vidt forskellige genrer – fra gamle viser til rå blues – men hele tiden med det danske sprog i fokus. Julius er blevet sammenlignet med sangskrivere som Michael Falch, Tue West og Søren Huss.
Siden debuten i 2013 har Mikkel Julius bl.a. deltaget i Skråens Band Battle, været på sangskriverworkshop med Steffen Westmark (The Blue Van), Michael Møller (The Mountains) og Christian Hjelm, deltaget i DPA’s Nordiske Sangskriveruge på Bornholm samt kåret som delvis vinder af Akustikkens sangskriverkonkurrence i 2014 med sangen Lyser i Mørket. En sang der findes på debut EP’en og som på rammende vis samler de umiddelbare kendetegn for Julius’ sange: melodisk guitarspil, enkle arrangementer og vedkommende tekster med noget på hjerte.
Den 20. februar 2015 udgav Mikkel debut EP’en Første Skridt og spillede releasekoncert på et fyldt Huset i Hasserisgade i Aalborg. Om EP’en siger han selv: ”Det er min første udgivelse med egne sange. På den måde er titlen ret åbenlys. Bag det ligger dog også
tanken om, at jeg nærmest som et barn er trådt ud i en kæmpe verden fyldt med melodier og ord. En verden som jeg konstant afsøger for nyt terræn og nye muligheder:”
Siden debut-EP’en har Mikkel Julius spillet mange forskellige steder rundt omkring i landet, og i foråret 2017 er han på en mindre Danmarksturné sammen med to andre sangskrivere. I slutningen af maj udgiver Julius to helt nye singler – “Nomade” og “Endnu” (med islandske Karl Olgeirsson), som vil være forløbere til flere koncerter og måske et regulært debut-album.
***
For yderligere information:
www.facebook.com/mikkeljulius
www.mikkeljulius0609@gmail.com
Tlf. 22 15 67 61

Tilmeld dig Cafe Gayas nyhedsbrev

  • Få nyheder om events
  • Få opskrifter fra vores køkken
  • Få tilbud

Cafe Gaya - Økologi og friske råvarer